Защо руснаците избраха отново Путин? | webcafe.bg
Webcafe

Защо руснаците избраха отново Путин?

Webcafe
20.09.2016, 11:57 (обновена 21.09.2016, 17:10)
Владимир Путин

Снимка: © Getty Images

Според анализаторите Путин печели, защото превъплъщава настроенията на хората. Никой не иска хаосът и нестабилността от времето веднага след края на СССР да се върне отново.

Изборите в Русия приключиха с поредната победа за Владимир Путин - без изненади. "Единна Русия" спечели рекорден брой мандати в долната камара на Думата - 343 от 450. Това прави участието на останалите политически сили пожелателно, те ще присъстват за разнообразие, без да могат да взимат решения.

Не е ясно дали ще може да сформира повече от една парламентарна група, тъй като броят на депутатите за останалите партии не надвишава минималния брой от 50 души.

Рекордно ниската избирателна активност за страната обаче показва, че руснаците не са убедени, че Путин е най-доброто, което заслужават. От своя страна управляващите правят всичко възможно, за да очернят всеки опозиционер още преди да набере достатъчно подкрепа.

"Единна Русия" ще има най-голямото си мнозинство, което е получавала някога. Според говорителя на Путин Дмитрий Песков "това е впечатляващ вот на доверие" в президента.

Данните обаче показват, че за управляващите са гласували 4 милиона души по-малко в сравнение с 2011 година , а избирателната активност е спаднала от 60 на 48%.

Хората не се интересуват от политика и от това кой ги управлява. Още повече когато става въпрос за парламентарни избори, при положение, че в Русия от Думата не зависи почти нищо.

Либералната опозиция не можа да вземе нито един мандат.

Известният опозиционер Дмитрий Гудков обяснява загубата си с ниската избирателна активност, която играе в полза на партията с най-много гласове. Колкото по-малко хора участват в изборите, толкова е по-малък рискът опозицията да влезе в парламента. Това улеснява и контролът върху политическите процеси.

"Реално ние ще имаме еднопартиен парламент" - казва той.

От европейска гледна точка - 40% избирателна активност звучи доста добре, но в Русия нещата са по-различни. Тук право на глас имат над 111 милиона души. Всички държавни служители, полицаи, пожарникари, военни, работещи в държавни предприятия гласуват задължително, естествено за управляващите.

Показателен е фактът, че в Москва и Санкт Петербург по-малко от 30% от имащите право отидоха до урните. Там живеят хората, които са икономически независими от държавата. Именно те излязоха на масови протести през 2011 година, когато бяха предишните парламентарни избори.

В момента 63-годишният президент Владимир Путин е вече 17 години на власт като президент или министър-председател. Според социологическите проучвания той се радва на 80 процента одобрение от хората.

Руснаците обичат да завоюват и побеждават.

Имперските амбиции винаги са тлеели в сърцето на всеки руснак, считащ себе си за син на най-голямата световна сила. Присъединяването на Крим даде крила на тези чувства и засили усещането за задоволство.

Според анализаторите Путин печели, защото превъплъщава настроенията на хората. Никой не иска хаосът и нестабилността от времето веднага след края на СССР да се върне отново.

По държавната телевизия непрекъснато се повтаря, че Западът използва санкциите, за да отслаби руската икономика и да накаже Москва за анексирането на Крим.

Дори и да не харесват Путин, руснаците казват, че няма за кого да гласуват. През последните 15 години Кремъл направи всичко възможно реалната демократична опозиция в Русия да бъде разпокъсана и дискредитирана в очите на хората. Всеки нов играч се превръща в карикатура от масовата пропаганда.

Руснаците искат да са велика сила или просто се страхуват, че нов играч би нарушил съществуващата "стабилност".

Освен това, за да правиш политика или да се занимаваш с обществена дейност са нужни пари. Държавата няма да те финансира, ако си опозиционно настроен, а в последните години всеки, получаващ средства от чужбина, се счита за "чужд агент".

Следващите президентски избори са след година и половина, през 2018 година. Путин заяви, че още е рано да се каже дали ще се кандидатира или не. Ако той отново победи, ще остане на власт до 2024 година, тоест по-дълго дори от Леонид Брежнев, най-дълго управлявалия съветски лидер след Сталин.

Oще: владимир путин  дмитрий гудков  дмитрий песков  дума  единна русия  избори в русия  ниска избирателна активност на изборите в русия  опозиция  путин и брежнев  путин и сталин  русия 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

55 sim4o | 23.09.201617:17

deowin | 22.09.201616:46
И все пак кое от двете е вярно - икономиката на Русия е в плачевно състояние заради икономическите санкции на гадните западни държави заради напълно законното анексиране на Крим, или санкциите са пунта мара и нямат ефект?
Някак си не може хем така, хем иначе.
------------------------
1.Вярно , в написаното от тебе, Деосвине е "напълно законното .." ..
Ето - да се чете, да се знае ..: "Плебисц̀ит е форма на референдум. Обикновено допитването е по въпроса за националната принадлежност на населението на дадена област. Плебисцити се провеждат най-вече след Първата световна война по внушение на американския президент Удроу Уилсън, който смята, че е нужно всяка националност да живее в собствената си държава .."

Не може, хем "анексиране" хем, "напълно законно" хем ".. внушение на американския президент Удроу Уилсън, който смята, че е нужно всяка националност да живее в собствената си държава.."А ако е незаконно- КАВО МУ Е НЕЗАКОННОТО в начина на провеждане? Не е имало достатъчно секции, гласували са хора , дошли с автобуси, имало е купен вот на ромите или що?

2. КАКВО и е на Руската Икономика, Деосвине .. я вземи, па си развий мисълта! Много щастлив Много щастлив Ми каквато си е от десетилетия - общо взето - такава е и в момента! Вървят процеси на Глобализация (пиша, поне аз, за тях) и си е Капитализъм .. има си циклични кризи...!
А На Тебе, Деосвине, какво ти се иска - да има плановост, или що?

Ей за Безработицата (то обикновените хора това ги засяга)
.. " данными о безработице — за январь 2016 год. Согласно отчету безработица на начало 2016 года составила 5.8% .. Безработица в России на протяжении последних лет имеет тенденции к снижению. На начало 2011 года она составляла 7.8%, в настоящее время — около 5.8%. С начало осени 2014 года и до начала 2015 года наблюдался рост безработицы.
В начале 2014 года безработица держалась на том же уровне, что в последние месяцы 2013 года. В первой половине 2014 года наблюдалось плавное снижение уровня безработицы и заметное повышение уровня с середины лета до конца 2014 года. По данным Федеральной службы государственной статистики уровень безработицы на конец 2014 года составлял 5.3%, на конец 2015 года — 5.8% (или 4.4 млн. человек).

Ако искаш- и ТАЗИ си мисъл .. " икономиката на Русия е в плачевно състояние заради икономическите санкции" си изясни, и да знаем що е то "плачевно състояние" та да се поогледаме, а как е в България? В САЩ? В ЕС? В Япония? В Китай? .. и ще видим , по твоите критерии, къде е плачевно състоянието, къде не е!


3.Санкциите наистина ВСЕКИ има право да ги налага! ..ето как е било:

"по името на Чарлз Бойкот (на английски: Charles Boycott), капитан от британската армия, който управлява като наместник ирландското имение на ърл Ърн (на английски: Earl Erne). .. На 19 септември в своя реч пред арендаторите ирландският лидер Чарлз Стюарт Парнел заклеймява Бойкот, но вместо към отмъщение и насилие призовава хората от околността да поставят наместника в изолация. Въпреки че преживяват кратковременни финансови затруднения, селяните престават да обработват земите, да работят в имението, да носят пощата и да търгуват с Бойкот..."

Та ВСЕКИ има свобода, да не иска да общува, да не търгува и да на общува с другиго!
Това, за което АЗ пиша е лицемерието .. щото - уж са обявени санкции .. ама едни хора и фирми - си търгуват!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

54 sim4o | 23.09.201614:38

Айдеее ДА ЧЕТЕ соросоидната паплач .. Много щастлив Много щастлив

ВЕЧЕ 2 пъти съм ви го писал из този форум бе - сган малоумна .. Много щастлив Много щастлив


sim4o | 12.06.2016 13:13
.. Юнайтед Технолоджи,и поделението им Прат§Уитни имат доста договори с руски фирми .. примерно американците имат лиценз за производство на РД–180 за ракетите "Атлас" на Локхийд-Мартин Мариета ..

.. The RD-180 is a rocket engine designed and built in Russia. It features a dual-combustion chamber, dual-nozzle design and is fueled by a kerosene/LOX mixture. Currently RD-180 engines are used for the first stage of the US Atlas V launch vehicle...

“We hold a license to manufacture and deliver RD-180 engines,” says Matthew Bates, a spokesman for Pratt & Whitney.."

.."Pratt&Whitney Rocketdyne co-developed the RD-180, and they and ULA have both stated that they already have the right to start domestic production of the RD-180 in court documents relative to the Orbital Science Corporation's litigation with them in regards to OSC's desire to purchase the RD-180 for its own programs. What P&WR probably wants is government money to make that happen. .."

Освен производство на двигатели по лиценз, вероятно руски компоненти, ще има и в проекта на Локхийд-Мартин и Боинг за космически самолет ..."
---------------------------------

Край на цитата от Симчо Много щастлив Много щастлив

АЙДЕ И ДА ПОТРЕТЯ:

"
“We hold a license to manufacture and deliver RD-180 engines,” says Matthew Bates, a spokesman for Pratt & Whitney.."

След като Матю Бейтс - говорител на Прат&Уитни казва, че имат ЛИЦЕНЗ за производство на РД-180, то ЧИЯ Е разработката бе, умник?

Сган безродна тъпа соросоидна .. Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

53 sim4o | 23.09.201614:35

Роко Чакълски, вярно си МНОГО МАЛОУМЕН Много щастлив Много щастлив Много щастлив
.."TheRock | 22.09.201622:17
Путинските информационни средства накараха милиони хора да вярват, че за ракетите Атлас-5 американците купуват „руски“ двигатели РД-180 ..
------------------------------
Я кажи, ама внятно и простичко В РАКЕТИТЕ АТЛАС ДВИГАТЕЛ РД-180 ЛИ СЕ СЛАГА ИЛИ НЕ???

Или не можеш, да намериш данни, идиот-антибългарски, щото си висял с руса перука до майка си - да духате на магистралата и си нямал време? Много щастлив Много щастлив

Ето бе КАПУТ АНТИБЪЛГАРСКИ МАЛОУМЕН : Много щастлив
.."През 2015 г. САЩ купи от Русия около 100 двигателя РД-180 и РД-181. Стойността на един такъв двигател се оценява на 10 млн. долара .."

И ВЕЧЕ ти бе обяснявано - седераст-соросоиде, и за РД-180 и за Прат&Уитни и ЛИЦЕНЗА дето ТЕ СА КУПИЛИ за производство на двигателя!

Ей къде .. : https://www.webcafe.bg/id_270749387/slide_3/fpage_2/

Ама ТИ Чакъл, не си ли изтрезнявал, от 12.06.2016 КОГАТО сме писали? Да, имал си и трезви периоди?
Ми що не си отворил, та да прочетеш?

Поздрави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

52 Pavur Pezev | 22.09.201623:54

The RD-180 was developed in Russia and currently produced by NPO Energomash and sold through RD AMROSS a joint venture between Pratt & Whitney and NPO Energomash.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

51 TheRock | 22.09.201622:17

Путинските информационни средства накараха милиони хора да вярват, че за ракетите Атлас-5 американците купуват „руски“ двигатели РД-180, защото не можели да си ги направят. Истината е, че двигателят е американски и правата върху него са на General Dynamics и съдружната й Pratt & Whitney, а се сглобява в Русия, върху шаси на съветски двигател РД-170. Руснаците не могат да използват или продават на други двигателите, защото ключовите елементи в тях са американски патенти: US Patent 6244041, US Patent 6226980, US Patent 6442931… Управляващата автоматика и механика са американски разработки, собственост на Lockheed Martin. Руснаците се опитаха да направят руски аналог, без американските патенти и разработки, РД-180В и… не можаха! Пълен провал! Затова няма руска ракета с този двигател. Заради наложените санкции, производството се прекратява и двигателят ще бъде заменен с чисто американски, през 2019 г. Дотогава за Атлас-5 ще се използват и последните заявени 18 броя РД-180. Защо се правеше от руснаците? Защото през 1995 година «НПО Энергомаш» печели търга на General Dynamics с цена, в пъти, по-малка от тази на конкурентите: гладни, бедни и безработни са били.
http://ivo.bg/2016/09/21/%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0/
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

50 sim4o | 22.09.201618:15

dedo adji | 22.09.201616:34
Сим4о, не ти оспорвам коментара, само мащабът ми се струва малко дребен. И много политически некоректен..."
-------------------
Ами айде да не е дребно .. някакви си дизел мотори и Катерпилар ..
Айде ракети :
.."International Launch Services (ILS) is an American-Russian joint venture with exclusive rights to the worldwide sale of commercial Proton rocket launch service.. ..

All Atlas V launches are now managed by United Launch Alliance, a joint-venture between Lockheed Martin and Boeing (IDS/Defense, Space & Security/Launch Services) formed in December 2006, with all commercial Atlas V launches sub-contracted for ULA by LMCLS. ..

.. .. In May 2008, ILS had a backlog of 22 orders, totaling approximately $2 billion, and had flown 45 commercial Proton missions.."

2 Mилиарда имат оборот ..а двигателите за ракетите Атлас - руски .. ракетата Протон-изцяло руска!

Ето и за заводите за коли:

.."
Audi
Audi-A6 Калуга
Audi-A7 Калуга
Audi-A8 Калуга
Audi-Q5 Калуга
Audi-Q7 Калуга
BMW
BMW-3 Калининград
BMW-5 Калининград
BMW-7 Калининград
BMW X1 Калининград
BMW X3 Калининград
BMW X5 Калининград
BMW X6 Калининград
Cadillac
Cadillac-CTS Калининград, Автотор
Cadillac-Escalade Калининград, Автотор
Cadillac-SRX Калининград, Автотор
Chevrolet
Chevrolet-Aveo Нижний Новгород
Chevrolet Captiva Калининград
Chevrolet Cruze (универсал) Калининград
Chevrolet Malibu Калининград
Chevrolet Niva Тольятти
Chevrolet Orlando Калининград
Chevrolet Tahoe Калининград

Та .. щом е за това "Катерпилар" или "Локхийд-Боинг-Мартин Мариета" , или "Даймлер" нещо да спечелят .. тогава май имаме изключение и може и да не се прилага цялата строгост на санкциите..

Ако някой човечец-американски гражданин-си е купил кубинска пура и я внася в САЩ - тогава имаме строги санкции и за човечеца - глоби и неприятности!

Така мисля!

П.П
Какво и е на руската икономика - банките и фирмите на еврейчетата с руски имена си печелят !

П.П
Хубавото на Путин е, че подпомогна Глобализацията ,привлече всякакви и направиха заводи!
Да работят руските инженерчета - началник участъци към Даймлер , Катерпилар или БМВ, да взимат там някаква заплата, да пестят , та да си купят в България или Хърватия къща до морето!

И те доволни .. и властта доволна!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

49 dedo adji | 22.09.201617:01

Икономиката на Русия е в плачевно състояние от времето на СССР и Елцин и млко се влияе от санкциите. Те засягат бедния народ на Русия и бедния народ на запад и повдигат рейтинга на Путин. А Крим беше анексиран след референдум на който и западните наблюдатели намират само кусура, че беше обявен за нелегитимен от хунтата в Киев. В Косово и референдум нямаше, само бомби.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

48 deowin | 22.09.201616:46

И все пак кое от двете е вярно - икономиката на Русия е в плачевно състояние заради икономическите санкции на гадните западни държави заради напълно законното анексиране на Крим, или санкциите са пунта мара и нямат ефект?
Някак си не може хем така, хем иначе.
   

оценка

+2 -2

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

47 dedo adji | 22.09.201616:34

Сим4о, не ти оспорвам коментара, само мащабът ми се струва малко дребен. И много политически некоректен.
Аз зареждам гориво по цял свят. От няколко години насам, от Китай до Бразилия, през Африка и Нова Зеландия, всяко известие за бункер пристига с 1/2 страница е-мейл "Това гориво не съдържа един грам ирански нефт, според конвенция..., акт на конгреса..., блаблабла." Не знам дали съдържа или не, но доставчиците си връзват гащите. Така се рекламират санкции. Какво пречи на катърпилар да пишат "В този камион няма нито една руска гайка" Джони ще го глътне без да се замисли. Ама как да кажеш на германците "Газът с който си топлите гъза не е минал на 1000 км от Русия" те са дисциплиниран народ, ама и те няма да се хванат. А иди тогава обясни на фермерите, че ябълките и свинското им трябва да се жертват, за да се накаже Путин. (всъщност, Наташа и Альоша)
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

46 sim4o | 22.09.201616:03

dedo adji | 22.09.2016 13:07
То голямо производство, бе сим4о - 60-90 мотора на смяна. 50-55 дизела на смяна .."
--------------------
да бе- какво толкова- пак си има санкции Много щастлив Много щастлив 90 мотора на смяна-нищо не е Много щастлив половината отиват за "Камаз" другите двигатели - като комплектуващи за заводи на американския концерн.
Като стана дума за "Камаз" ей го - "Стратегическое партнерство между «Даймлер АГ» и ПАО «КАМАЗ» существует с 2008 года и за это время превратилось в интенсивное сотрудничество с большим количеством успешных совместных проектов.
... .. Приобретение пакета акций ОАО "КамАЗ" обошлось концерну Daimler в 190 миллионов евро. ..
... 9 марта 2016 года в связи с началом строительства завода совместного производства кабин в Набережных Челнах (Татарстан) состоялась встреча делегаций компаний «Даймлер АГ» и ПАО «КАМАЗ», в рамках которой прошло обсуждение текущих проектов по технологическому партнерству и развитию совместного предприятия ООО «ДАЙМЛЕР КАМАЗ РУС» («ДК РУС») .."

Демек ДАЙМЛЕР ще прави кабините за няколко модела камиони в завода на "Камаз" , а "Камаз" ще им слага малко по-различни огледала, седалки, решетки, арматурни табла и ще си ги ползва и той!
А дизелите на "Камаз"-американски!

... И освен Катерпилар и Камингс поне още 20 фирми, мога да кажа .. дето си бачкат, инвестират в Русия, произвеждат, търгуват и не им пука ..
Примерно "Локхийд-Мартин Мариета" правят ракети-носители "Атлас" с руски ракетни двигатели и изстрелват комуникационни спътници на Моторола .

А Деосвин споменава - санкции и спиране на търговията .. Много щастлив

Верно ли бе? Санкции?
   

оценка

+0 -1

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.