Webcafe

Мелания Тръмп - дори и Белият дом не може да я спре да противоречи на съпруга си

Webcafe, по Daily Beast
07.08.2018, 18:54 (обновена 10.08.2018, 09:08)
мелания, мелания тръмп, първа дама

Снимка: © Getty Images

Първата дама често има коренно различно мнение и не се притеснява да го сподели

В петък вечерта на 3 август Доналд Тръмп се подготвя за уикенда, записва телевизионни предавания, за да ги изгледа по-късно, и започва Twitter-война срещу баскетболиста Леброн Джеймс като го нарича "не много умен".

Съпругата му Мелания Тръмп има коренно различно мнение за спортиста и филантроп Леброн.

Според нея той работи в посока създаването на по-добро бъдеще за следващото поколение. Както винаги първата дама призовава всички да се включат в диалога по чувствителната за нея тема - тази за проблемите на съвременните деца и подрастващи. Това пише в изявление до CNN говорителката на Мелания - Стефани Гришъм.

Подобно диаметрално разминаване в гледните точки на Западното и Източното крило не се случва за първи път при мандата на Тръмп. Напоследък прессекретариатът на първата дама често действа независимо от екипа на президента.

А с помощта на лице, в което Тръмп има безрезервно доверие, Мелания често сама структурира публичните си послания и резултатът са редица от очевидни противоречия между нея и президента.

За близки до семейство Тръмп мотивите за това са прости и невинни. Първата дама има позволението от време на време да има собствено мнение, а президентът и екипът му приемат желанието й да изглежда по-рязка, отколкото е. От Белия дом са категорични, че работят ежедневно с госпожа Тръмп.

Но разминаванията в изказванията се следят и от наблюдатели, според които периодичните несъответствия между държавния глава и съпругата му са опит от нейна страна да се разграничи от спорния му и понякога скандален имидж.

Тези специалисти тълкуват разликите в думите на двамата като сигнал за голям и сериозен проблем в комуникацията в Белия дом, който от своя страна води до слухове за раздор в първото семейство.

Когато стане въпрос за публични изказвания, офисът на първата дама не е длъжен да ги съгласува с държавния глава. Понякога прессекретарят Сара Хъкаби Сандърс получава известие, преди да излезе някое изявление, особено ако то може да бъде възприето като противоречащо на позицията на президента. Само че повечето източници казват, че Източното крило под ръководството на Мелания няма нужда и не чака ничие одобрение.

Това е забележително нарушение на протокола, спазван при предишни американски президенти. Тогава изявленията са се обсъждали предварително и дори, ако е необходимо, са минавали през редакции.

Невъзможно е офисът на първата дама да каже "Хей, мислим да пуснем изказване, в което не сме съгласни с президента". Такова несъгласие просто не е било допускано.

Да, между екипа на първата дама и екипа държавния глава са се случвали търкания.

Враждата на Нанси Рейгън с най-приближения помощник на съпруга си е легендарна. По време на мандата на Бил Клинтън топ служители на Белия дом се сблъскват със затворени врати, зад които Хилъри се опитва да проведе реформа в здравеопазването.

В дните на Барак Обама комуникационният екип често има чувството, че Мишел Обама умишлено ги заобикаля и разговаря директно с президента за политиките и стратегиите му.

Рядко обаче двете крила изглеждат в открит конфликт и дори в противоречие едно с друго. Но, разбира се, този мандат не е стандартният президентски мандат и епизодът около Леброн е само поредният пример за очевидно разминаване в изявленията на президента и на първата дама.

Публичното лице и глас на Мелания е нейната говорителка - Стефани Гришъм.


Стефани Гришъм

Миналият месец, когато се оказа, че докато пътува с Air Force One, първата дама гледа CNN (отколешен враг на Тръмп). Гришъм каза, че госпожа Тръмп ще гледа който канал прецени. Когато по-рано това лято адвокатът на Тръмп Руди Джулиани каза, че Мелания има доверие в мъжа си и знае, че аферата с порноактрисата Сторми Даниълс е измислица, Гришъм беше лаконична в думите си.

Тя написа, че не вярва първата дама някога да е споделяла мнението или чувствата си с Джулиани.

Говорителката е ветеран от президентската кампания през 2016-а. Тя поддържа контакти с десетки репортери, които тогава посреща на събития и бързо печели доверието на Тръмп като изключително лоялна към него и семейството му.

Бивш член на администрацията на Тръмп твърди, че президентът може само да си мечтае да има толкова предан служител, колкото е Гришъм към Мелания. По негови думи говорителката е готова да нокаутира противник, за да защити първата дама.

Стефани Гришъм не е просто служител в кандидат-президентската кампания.

Тя пътува ежедневно с Тръмп и става като част от семейството му. Тръмп дори изпитва угризения, когато тя преминава към офиса на Мелания, въпреки че е щастлив, че съпругата му е в добри ръце. Нивото на демонстрираната лоялност на Гришъм към Доналд Тръмп е една от причините понякога колегите й да приемат с насмешка резките изказвания на първата дама.

Въпреки това Гришъм непрекъснато се озовава в положение, в което трябва да разсейва съмненията, че състоянието на съюза Мелания-Доналд е крайно несигурно.

Гришъм отговаря, че първата дама не обръща внимание на фалшивите новини и таблоидите, защото е фокусирана върху семейството си и ролята на жената до президента.

По-рано този месец официалният Twitter-профил на Мелания гласеше, че първата година от мандата на Доналд Тръмп е била чудесна и изпълнена с много прекрасни моменти.

Зложелатели обаче забелязаха, че постингът не е придружен със снимка или дори с бегло споменаване на съпруга й...


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.07.2011, 20:43

11 Бобо | 09.08.201820:51

deaf
Аз някъде да съм казал че Хитлер се е появил на сцената през 1932г. или че не е бил популярен? Той е шеф на партията си още от 1921 година и тя е участвала във всички избори за Райхстаг от тогава. Той е бил основния съперник на Хинденбург за президент през 1932 година. Под негово ръководство партията му печели два последователни избора за Райхстаг, макар и с не пълно мнозинство. Моята забележка към проф. Свинчо е от по друг характер и свързана общо взето относно разликите между демократичния и конституционен избор на Тръмп за президент и как Хитлер е достигнал до титлата Фюрер с което и завършва съществуването на Ваймарската република Германия.


Колкото до Костов, не искам да коментирам псевдо личности произведени в лабораторията на ДС към КГБ с център Москва и разбира се одобрени от CIA. Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.03.2016, 11:35

10 deaf | 09.08.201817:54

Бобо,

това щеше да е вярно,ако Хитлер се беше появил на политическата сцена в Германия някъде през 1932г. (Като Костов който се появи изневиделица през 1996г. и узурпира СДС. И постави десните и демократични българи пред свършен факт - те трябваше да гласуват или за него,или за комунистите. Не че има разлика...) Но не е така - фюрера става известен и популярен много преди тази година.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

9 deowin | 08.08.201822:34

>тя далеч не е толкова тъпа и куха, за колкото я възприема мнозинството

Което не значи точно нищо.
Все едно да кажеш, че Тръмп "далеч не е толкова тъп и кух, за колкото го възприема мнозинството", понеже се случва от време на време да употреби дума с повече от две срички.
Тоест, "далеч не е толкова тъпа и куха" далеч, ама далеч не противоречи на "е тъпа и куха". От там нататък споровете относно това колко точно тъпа и куха са практически безпредметни, тоест, тъпи и кухи.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 23.07.2011, 20:43

8 Бобо | 08.08.201822:02

Свинчо
>И Хитлер е бил законно избран с демократични избори фюрер на Германия Смее се Смее се Смее се

И на кои точно избори е бил избран за Фюрер?

Преди да кажеш поредната си глупост прочети малко история, а?! Кажи ми на кои ИЗБОРИ е избран Хитлер за Фюрер? Плези се Шокиран Шокиран

Аз знам че партията му печели не с пълно мнозинство изборите за райхстага -1933 година. Не за Хитлер а за партията гласуват хората и толкова. След това има референдум (не избор на Хитлер) за СЪВМЕСТЯВАНЕ длъжността на президент и канцлер в едно през 1934 след смъртта на Хинденбург. Но Хитлер не е избиран в никакви избори. Демек никой не е подава вот за Хитлер да е Фюрер. При вот има избор, има съревнование, Свинчо в това е логиката на демокрацията. Или ти си се върнал пак в Русе от НюВАРК? Та това е разликата с Тръмп ако може да ти схване чутурата нещо от политика?!
Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.01.2018, 07:45

7 Kenny McCоrmick | 08.08.201821:57

По оста Мелания-Тръмп не съм много съгласен с всеобщото впечатление.
Да, Мелания е много по-млада от Тръмп, но се омъжва за него, когато е на 35. Млада, но не ЧАК толкова млада, при положение, че явно Тръмп няма скрупули да прибере и някоя под 30.
Второ, Мелания има стил, който тукашните проститутки ще научат след десетилетия, ако въобще го научат.
Трето, според мен (подчертавам - според мен) тя далеч не е толкова тъпа и куха, за колкото я възприема мнозинството.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 28.05.2017, 18:45

6 Nenimir | 08.08.201821:51

Много щастлив Много щастлив Много щастлив
За себе си нямам притеснения.
Виж за теб...не знам... а може вече да са те хванали Много щастлив Много щастлив (явно не си подбрал шапката)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

5 deowin | 08.08.201821:34

Оф.. поредният, на който му се привиждат рептилоидни миражи. Не че не е най-очакваното, статистически погледнато.
Слагай шапото от алюмин и излизай от нетя, че отвсякъде те дебнат да те хванат в крачка. Или направо се гръмни, че те така или иначе ще те хванат, въпрос на време е.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 28.05.2017, 18:45

4 Nenimir | 08.08.201821:07

Хитлер е бил само лицето избрано да бъде показано на електората, говорителят зад който са стоели хора с пари и влияние.
Същият, вероятно, е случаят с Тръмп.
При тази пиеса, която се разиграва е трудно да се прецени, кой всъщност какво представлява и кой е истинският му облик.
Така че Мелани просто е част от пиесата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

3 deowin | 08.08.201820:32

Е и?
И Хитлер е бил законно избран с демократични избори фюрер на Германия.
Следователно, това очевидно не означава абсолютно нищо за моралните устои на дадения човек, единствено за които говорех. Може да са много високи, може да са и ужасно ниски.
Все още да проявяраш по-малко достойнство и морал от обикновената глуповата златотърсачка, за чието топло, младо и привлекателно тяло си се оженил след като предишните две са остаряли, не звучи особено ласкателно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.05.2017, 18:45

2 Nenimir | 08.08.201820:20

Въпреки ...спорната личност на президентът на САЩ, той все още е президент, няма импичмент.
Пък и да не забравяме, че беше избран с демократични избори Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0