Ромската фамилия, която кара Ферари | webcafe.bg
Webcafe

Ромската фамилия, която кара Ферари

Webcafe
04.08.2017, 16:24 (обновена 08.08.2017, 14:18)

1 от 2 снимки Назад Напред

Ферари

Това е Ферарито на 24-годишния ром.

Ферари 458, развива до 320 километра в час, цена 205 хиляди евро, 240 хиляди с екстрите. Такава кола не може да си позволи всеки, но това не важи за ромската фамилия - Хорват/Николини/Худорович в Италия.

Прокуратурата започна голямо разследване на базата на данъчни проверки, които показват, че с декларираните си доходи, ромите няма как да си купят такава кола, като Ферарито не е единственото луксозно возило, което притежават. Немалка част от фамилията са криминално проявени, осъждани са за кражби и грабежи. Според полицията те живеят от печалбата от престъпната си дейност.

Действието се развива близо до Бергамо, в градчето Грасобио, където живее фамилията. Естествено Ферарито не остава незабелязано. То е сиво, кабриолет и достатъчно лъскаво, за да привлича внимание.

В действителност данъчните в Италия от години наблюдават ромската фамилия. Но от известно време не е ясно къде точно се намира Ферарито, което прокуратурата толкова иска да конфискува. Има вероятност да е било продадено.

Всъщност собственикът на луксозното возило се занимава именно с това - продава автомобили. Нищо, че е едва на 24 години.

Още едно Ферари

Прокуратурата го разследва и за продажба на друго Ферари. По случая е образувано наказателно производство с двама обвиняеми за измама при продажба на Ферари. Купувачът е платил 135 хиляди евро по банков път, но така и не вижда колата на мечтите си.

Според данъчните, с тези пари 24-годишният ром е купил своето сребристо Ферари. Съдът обаче отхвърля искането на прокуратурата за конфискация на неговото возило. Магистратите не се съгласяват и за специално наблюдение на заподозряния мъж.

В Италия, за да бъде поставен някой под специално наблюдение, той трябва да бъде обявен за "обществено опасен". Нужни са доказателства, че човекът има наклонност към престъпна дейност. В случая с рома обвинението за измамата с Ферарито не е достатъчна причина. Младият търговец на коли твърди, че има луксозни возила, сред които Ферари и Поршета, заради бизнеса си.

През 2016-та година 24-годишният млад мъж е купил автомобили за 815 хиляди евро и е продал за 635 хиляди евро. В базите данни обаче не фигурират данъчни декларации. Не са налични и проверки от страна на италианския НАП.

Мистерията със сребристото Ферари остава, разследващите са го виждали само два пъти, като тогава колата е била карана от братовчед на заподозрения.

Освен Ферари, ромската фамилия притежава също Бентли и Хамър, както и редовите Ауди, Мерцедес, БМВ и Волксваген. Семейството обаче търгува с тях, обясняват адвокатите.

Прокуратурата прави нови искания за конфискуване, съдът пак отказва.

Друг интересен факт е, че в семейство Худорович например, двама братя имат различни фамилни имена. Единият взима името на баща си, другият на майка си. Адресните им регистрации също са странни. Те са регистрирани на една и съща улица, но с различни номера, като някои от адресите не съответстват на реалното им място за живеене. Двама от ромите, родени около 1970 година, дори не са били записани при раждането им. Защото майка им е била само на 12 години. Извън факта за странните обичаи на фамилията, според данъчните, различните имена и адреси са за заблуда на властите, които да не могат да свържат делата на ромите.

На прицел на обвинението е и друг 24-годишен от фамилията, който търгува с коли, както баща си и брат си, но няма своя фирма. Според данъчните, той използва данните на роднините си. Приятелката му също продава автомобили, но регистрира фирма години след като е започнала дейността.

Ферарито и Бентлито се водят на името на фирмата, но според прокуратура всъщност са собственост на момчето. Затова обвинението иска да бъдат конфискувани. Съдът обаче продължава да счита, че купуването на колите се е случило преди да бъде направена измамата.

Има още един член на фамилията, на чието име се водят много коли. Това е жена от фамилията, не всички автомобили са суперлуксозни, има и редови Ситроени, и скъпи Мерцедеси.

През 2013-та година, тя регистрира фирма за търговия на коли, но за седалище на дейността е посочена необитаема къща. Само за няколко дни жената купува автомобили за 1 милион евро. Но според прокуратурата това е фиктивен бизнес. Жената е свързана с поредица измами, първата от 1988 година, последната от 2014 година. Обвинението иска конфискуването на 11 коли.

И в този случай съдът не уважи исканията на прокуратурата. Според магистратите случаите с измамите са стари. А собствеността на колите се оправдава с бизнеса.

В играта на котка и мишка между прокуратурата и съда за момента печелят членовете на ромската фамилия. Които ще продължат да карат необезпокоявани скъпите си возила, въпреки съмненията, че нямат пари да си ги позволят.

Oще: бентли  бергамо  мерцедес  прокуратура  роми  ромска фамилия  ситроени  съд  ферари  хамър 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

4 e-mil | 05.08.201721:04

Е... първо каза, че Крумовите закони били простички, а сега казваш, че България имала развита държавна система 150 години преди Крум. Ами айде избери си една теза и си дръж по нея! Смешно е да въртиш палачинката както ти изнася!

А за съдебната система няма никакво плюене от ЕС. През 2007 бяхме приети в съюза с компромис. Влязохме с условието да направим съдебни реформи. С което сме се съгласили - подписали сме договор. 10 години по-късно реформите още не са завършени. Това е, което пише в мониторинговите доклади на ЕС - не сме изпълнили договореното. Това е и основната причина да има мониторингови доклади - те бяха създадени заради нас и Румъния. И скоро ще останем сами, защото Румъния е на път да излезе от Механизма за сътрудничество и проверка.
Така че няма за какво да мрънкаш - Италия е по-малко корумпирана от нас. По-малко е корумпирана дори от Гърция.

Положението е такова, че дори повече от половината съдии у нас настояват за реформа на съдебната система. Щом дори работещите в системата искат промени значи ЕК е права да иска същото.

И защо въобще Италия трябва да има значение за нас? ЕК трябва да се занимава само с нея и да не ни обръща внимание ли? Що за тъпа теза?
Италия може и да има най-прочутата мафия в света, но също така е деветият по големина износител в света. Те изнасят машини, химия, дрехи, храни и пр., а ние изнасяме гастарбайтери.
Италия е третата по големина икономика в ЕС. Преките чуждестранни инвестиции там са 29 ПЪТИ по-големи от инвестициите у нас (при само 8,5 пъти по-голямо население). И въпреки дълговата криза, която силно ги засегна чуждестранните инвестиции там се увеличиха с над 50% за една година. А инвестициите у нас намаляха с 60%.
И основната причина за това е, че въпреки корупцията тяхната съдебна система работи по-добре от нашата.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

3 dedo adji | 05.08.201713:59

.... Решението на даден корумпиран съдия не е проблем на системата. ....
_ _ _ _ _ _ _ _

А наличието на много корумпирани съдии чий проблем е, на папата ли? Система с много корумпирани магистрати, не само съдии, даже и да са по-малко от половината, е корумпирана. За независимостта, тя и нашата е независима, сиреч недосегаема и безотговорна. А проблемът е за италианския народ и държава.
С мафията се борят от Мусолини насам, а тя още е тук. Напоследък поотслабна, но я заместиха Камората и Ндрангета.
А за Крум, с извинение, издребняваш, драги Емиле. И на мен ми е известно, че т. нар. Крумови закони са мит, но България е имала стройна и развита държавна система поне от времето на Кубрат. Някой беше наброил 26 държавни длъжности, и то само по гръцки летописи и каменните надписи от 9-ти век. Такава система не може да се поддържа без ясни и строги закони. Това, че не са се запазили в писмен вид е по други, също широко известни причини.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

2 e-mil | 05.08.201712:27

Сериозно бъркаш понятията. Решението на даден корумпиран съдия не е проблем на системата. Факт е, че при огромната корупция на държавно ниво в Италия, тяхната съдебна система е независима и успява криво-ляво да се бори с мафията.
Разликата е, че при нас самата система е сбъркана и подчинена, и не мафиоти корумпират политиците, а самите политици са мафиоти.

А законите на Крум за които си мислиш са просто исторически мит.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

1 dedo adji | 05.08.201708:41

А бе за България ли става дума? А, не, за Италия, страна от стария, автентичен европейски съюз, който не спира да плюе българската съдебна система. Не, че тя не е за плюене, а направо за повръщане, но ето от кого се учели българските магистрати. Нищо чудно, адвокатските шашарми са изобретени в римската република, над 1000 години преди простите и ясни закони на Крум.
И какви са тия роми? Не знам как се казва на италиански "циганин", но всеки italiano vero ще кипне от възмущение при асоцииране на свещеното име Рома с някакво крадливо племе. Пред които цар Киро ряпа да яде, а славните Зрънкови могат да се цанят най-много за миячи на колите им. На Аудитата и Мерцедесите, до Фераритата няма да ги пуснат да припарят.
П.П. Кафенето, оправете си спел чека. В разрез с политическата коректност подчертава като неправилна думата "роми", а не "цигани".
   

оценка

+2 -1

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.