Двуличието нa eдин висш американски чиновник и насилник на деца | webcafe.bg
Webcafe

Двуличието нa eдин висш чиновник в САЩ и насилник на деца

Webcafe, по Forbes, Боб Куук
10.04.2016, 16:16 (обновена 14.04.2016, 11:44)

1 от 2 снимки Назад Напред

денис хастърт

Снимка: © Getty Images

Републиканецът от Илинойс призна, че "като млад е извършвал престъпления, за които дълбоко съжалява". Става въпрос за период през 60-те и 70-те, когато е бил учител и треньор по борба

Бившият председател на Камарата на представителите на САЩ Денис Хастърт не само, че е нарушил банковото законодателство, но и е бил сексуален насилник, доказват съдебни документи.

Третият човек в САЩ след президента и вицепрезидента е бил перверзник, подлагал деца на сексуален тормоз.

Той е извършвал тормоз над борци, които е тренирал в гимназията в Йорквил, Илинойс, в дните преди да навлезе в политиката.

Историята на неговите незаконни парични трансфери не може да се разкаже без предисторията й - разследването се концентрира върху $3.5 млн., обещани от Хастърт на Неназовано лице A, което според съдебните документи е било обект на сексуален тормоз от негова страна.

Освен това документите описват поне още четири други жертви, както и креслото, на което Хастърт е седял в съблекалнята, за да гледа как тренираните от него борци се къпят.

Това означава, че между 1999 и 2007 г. третият човек в САЩ е имал поведението на перверзник, подлагал деца на сексуален тормоз. Хастърт получава поста след като първият кандидат на републиканците се оттегля заради признати извънбрачни връзки. Хастърт е бил приеман за чиста и морално некомпрометирана фигура, незамесена в никакви скандали.

Ако се чудите защо когато се записвате за треньор или доброволец, трябва да преминавате през толкова много проверки на миналото ви - ето поредното доказателство защо те са нужни.

След като не можете да вярвате на председател на долната камара на Конгреса (както и на свещеник, или на треньор на което и да е ниво, други случаи го доказват), можете ли реално да вярвате на някого?

"Миналото на обвиняемия и неговият характер са опетнени от поразително лицемерие". Това са думите, които зам.-главният прокурор на САЩ Стивън Блок използва, за да убеди федералния съдия в Чикаго да осъди Хастърт на 6-месечен затвор за нарушение на банковото законодателство: а именно, изтегляне на средства по такъв начин, че да избегне разкриване според федералните банкови закони, включително тези, въведени с Патриотичния акт, гласуван по времето, когато Хастърт е бил председател на Камарата на представителите.

Ако искате да придобиете представа за поразителното двуличие на Хастърт, ето ви извадка от съдебната документация, в която става въпрос за банката на Хастърт, свързала се с него след поредица от подозрителни изтегляния на средства:

"Обвиняемият първоначално е казал на специалиста по управление на рисковете, че изтегляните средства не са негова работа. Когато специалистът по управление на рисковете е продължил да разпитва, обвиняемият е казал, че изтегля парите за инвестиции и за да купи ценни книжа и че желае да държи депозит в брой в лимитите за застраховани средства на Федералната депозитна застрахователна корпорация.

Специалистът по управление на рисковете е казал на обвиняемия, че обясненията му са лишени от смисъл, а именно, че не могат да се купуват ценни книжа с пари в брой, и че рисковете, свързани с притежаването на големи количества валута, надвишават рисковете от банков фалит. Обвиняемият не е дал друго обяснение. Специалистът по управление на рисковете е обяснил на обвиняемия задълженията на банката според закона за защита на банковите данни и Патриотичния акт. Обвиняемият е заявил, че е информиран за изискванията на закона, но Патриотичният акт е предназначен единствено за борба с тероризма, а той (обвиняемият) не е терорист".

Поведението на Денис Хастърт се отличава и с поразителна арогантност.

В подадените документи до съда се обяснява, че адвокатът на Хастърт е заявил на разследващите, че клиентът му е бил изнудван; в две срещи между Хастърт и лицето A, въпросното лице е обещало срещу $3.5 млн. да запази в тайна сексуалния тормоз от страна на Хастърт в хотелска стая по време на тренировъчен лагер на борците.

Само че истината е малко по-различна. Всъщност според съдебните документи лицето A е считало, че влиянието на Хастърт в обществото (сериозна причина петимата борци, споменати в делото, да не казват на никого за изтърпяния сексуален тормоз) ще допринесе за това и двамата да запазят мълчание:

"Лицето A е заявило, че е искало да ангажира адвокати от самото начало, за да направи споразумението им "законно," но обвиняемият отказал. Лицето A е счело, че иска да включи двама близки довереници на обвиняемия, за да спомогнат те за достигането до споразумение, но обвиняемият отказал. Лицето A е заявило, че хората "си плащат, за да се измъкнат от проблеми, през цялото време," и че трябва да има някакъв начин това да се направи.

Лицето A е казало, че разчита на обвиняемия, който е в Конгреса и има адвокати на свое разположение, да се погрижи за структурирането на тяхното споразумение. Лицето A по време на разговора е споменало "сейф" (депозитарен сейф), в който обвиняемият се е съгласил да остави ценни книжа или пари, така че споразумението им да бъде изпълнено, ако обвиняемият умре".

За жалост, срокът за давност по сексуалните престъпления на Хастърт вече е изтекъл и той може да бъде съден само за нарушаване на финансовите закони, но не и за сексуално посегателство.

Ето защо прокурорите са поискали максимума, който е възможен - шест месеца затвор по обвиненията за нарушение на банковото законодателство, за които Хастърт се е признал за виновен. Това не изглежда като достатъчно наказание за живот на поразително двуличие, и за начина, по който той е накарал момчетата, подлагани на тормоз, да се чувстват "самотни, засрамени, виновни и лишени от достойнство", както гласи искът на прокурорите до съда.

Делото, на което ще бъде произнесена присъдата срещу Хастърт, е насрочено за 27 април в Чикаго. Адвокатите му искат пробация заради влошеното здраве на 74-годишния подсъдим, и защото той е понесъл голямо "публично отхвърляне". Наистина ли според тях Хастърт вече е страдал достатъчно? И това ако не е двуличие и арогантност.

Oще: адвокати  американски  висш  давност  двуличие  денис хастърт  жертва  изнудване  камара на представителите  насилник  председател  прокуратура  сащ  сексуален тормоз  скандал  треньор  чиновник  щатите 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

5 KingoftheROAD | 12.04.201600:22

А твоя манталитет какъв е? ако мога да попитам. Палав
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

4 Rodrigo Diaz de Vivar | 11.04.201615:54

Чакайте скаличката да го събуди мама, той ще направи обстоен анал_из.
Все пак беше неделя вчера, би трябвало да има порно с травестити, Скалата е окъснял пред телевизора.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

3 dedo adji | 11.04.201614:57

Че как се става висш чиновник, не само в САЩ, а където и да било, без двуличие?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.11.2013, 19:18

2 Nikkor | 11.04.201610:19

Ванко и аз тъй мисля.
Туй ще да е няква мръсна работа извършена от кагебиста в Кремъл, с която се петни иначе чистия кат момина сълза образ на хамериката.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 17.11.2010, 12:35

1 vanko | 11.04.201608:11

Този ще да е роднина на жужето... Няма друго логично обяснение Смее се
   

оценка

+2 -2

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.