Webcafe

15 години в робство на полудял лечител

Webcafe по The Jakarta Post
08.08.2018, 18:46 (обновена 11.08.2018, 09:10)
Спасяването на Х.С. след 15 години в плен

В продължение на 15 години млада жена е държана в пещера и редовно насилвана и плашена с истории за духове

Да те държат в продължение на 15 години в плен, затворена в пещера. Това не е сценарий за някой отвратителен филм на ужасите а съдбата на млада жена от Индонезия, която станала жертва на местен шаман.

Самата жена беше спасена в събота след дълги години на мъчения и редовни изнасилвания. Междувременно шаманът й обяснявал, че е обладана от зъл дух, а сексът бил начинът духът да бъде изгонен от нея.

Според неговите обяснения по време на сексуалния акт духът, който я обладал, преминавал в тялото на шамана, освобождавайки я (временно) от присъствието си. Също така я убедил, че същият дух пази вратата на пещерата и й пречи да избяга.

Самата похитена жена в момента е на 28 години и полицията разкрива единствено инициалите й - Х.С. Всичко започва през 2003 г., когато 13-годишното тогава момиче се разболява и родителите й я завеждат при шамана Джаго (в момента на 83 години) - известен местен лечител, практикуващ "черна магия". Той се ползвал с добра слава сред местните и много от тях ходели при него, когато имали проблеми.

По време на сеансите си той се преструвал на обладан от духове, което правело цялата идея за лечителството и черната магия много по-правдоподобна за местните.

По-късно през същата година обаче Х.С. изчезнала. Според местните Джаго примамил момичето с обещание да я омъжи за джин, който бил близък до него.

Шаманът казал на семейството, че тя е заминала за Джакарта, за да търси работа там. Той подплатил твърденията си като на няколко пъти носил на родителите й храна, която уж била пратена от дъщеря им в Джакарта.

Постепенно обаче започнал да твърди, че е изгубил контакт с нея и не може да я намери. Родителите я обявили за изчезнала, но търсенето им било безплодно. Постепенно отмират и надеждите тя да бъде намерена.

Друг важен момент от историята, описан от Jakarta Post, е, че сестрата на изчезналото момиче, е омъжена за сина на Джаго. Тя го конфронтирала на няколко пъти за това, че баща му е отвлякъл малката й сестра, но мъжът отказвал да признае подобно нещо.

В една от караниците съсед чул твърденията на сестрата и пуснал сигнал до полицията, след който е проведена и акцията по спасяването.

Впоследствие и тя, и съпругът й са разпитвани от полицията и е възможно срещу тях да бъдат повдигнати обвинения в съучастие.

Х.С. е намерена в плитка пещера, намираща се недалеч от дома на шамана, скрита зад камъни. Полицаите предполагат, че нощем я е водил в къщата си, а през деня я е принуждавал да стои в малката затворническа стая.

От редовното промиване на мозъка на младата жена с истории за джина, който следи всяко нейно движение и я пази от това да не избяга, тя е в шок след освобождаването и дори иска да се върне в пещерата на сигурно място.

В момента още се страхува да контактува с каквито и да е хора и не е адекватна за провеждане на повече разпити. Въпреки това тя успяла да разкаже повечето неща покрай 15-годишния си плен, за духа, който я следи, и за изнасилванията.

Шаманът Джаго е застрашен от 15 години затвор за отвличане и блудство с малолетна. Възможно е обаче тя да се повиши, тъй като полицията смята, че това може да не е неговата единствена жертва. Заради високото му положение в местната общност може да има и други подобни случаи, които просто да са премълчавани от страх.

Допълнително с това срещу него ще бъдат повдигнати и обвинения в практикуване на черна магия.

Индонезия е в по-голямата си част мюсюлманска държава, но суеверните практики все още са широко разпространени. Хората често се обръщат към шамани, практикуващи дейността си, твърдейки, че влияят на духовния свят и използвайки паранормални методи за лечение на болести или за консултации.

Властите са въвели закон за забрана на черна магия, като нарушителите са изправени пред три месеца затвор или глоба от 450 000 рупии (около 41 долара.).

Oще: джаго  изнасилване  индонезия  лечител  плен  робиня  робство  шаман 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.