Газ, ракети, мистерии и теории на конспирацията за Сирия | webcafe.bg
Webcafe

Газ, ракети, мистерии и теории на конспирацията за Сирия

Webcafe
09.04.2017, 14:05 (обновена 13.04.2017, 11:39)
Башар ал Асад

Дипломатическата и военната ситуация бе в полза на Башар ал Асад. С помощта на Русия и Иран, той постави на колене бунтовниците, а САЩ току-що бяха заявили, че за тях смяната на режима не е приоритет.

Първата жертва на войната винаги е истината. Много отворени въпроси останаха след химическите атаки, които убиха 10 души в Хан Шейхун до Идлиб и американските удари от 7 април. Липсата на отговори е идеалната почва за развитие на обвинения, теории на конспирацията и несигурност за бъдещето.

Защо му е на Асад да използва химически газ?

Дипломатическата и военната ситуация бе в полза на Башар ал Асад. С помощта на Русия и Иран, той постави на колене бунтовниците, а САЩ току-що бяха заявили, че за тях смяната на режима не е приоритет. Защо тогава да рискува всичко, използвайки "газ зарин", както твърдят убедено американците.

През 2013 година подобна химическа атака в Гута, доведе до ръба търпението американците, а Обама беше готов да заповяда нападение. Но поддръжниците на Асад и не само, считат, че подобно действие няма смисъл от стратегическа гледна точка. Наблюдатели като Сеймур Херш разпространиха информации, че от 2013 година нататък някои джихадистки групи са в състояние да произвеждат и вече ползват химически газове.

Но според различни експерти, това което изглежда неизгодно за Дамаск, всъщност е насочена стратегия за насилие над цивилни. След 2012 година режимът бомбардира с артилерия, хеликоптери и самолети. Дори след споразумението за премахване на химически оръжия, Асад предприе поне три атаки с хлорен отровен боен газ.

Провинцията Идлиб е много важен обект в голямата битка и би донесла победа на официалната власт. Тя е контролирана от смесица от поддръжници на Ал-Кайда, и други групировки, подкрепяни от американците и от техните съюзници. Това е една от малкото неприятелски крепости, която се намира на ключова магистрала, свързваща град Хама със северните бунтовнически градове.

Бейза Унал, специалист по ядрени оръжия, живеещ във Великобритания, казва, че "да се използват химически оръжия не е рационално, но режимите не действат по рационален начин, историята го доказва. Когато мислят, че няма да има реакция, изпират опцията, която им се струва най-добра". Използването на химически оръжия е психологическо оръжие, което деморализира напълно неприятелите, като показва, че никой не може да ти направи нищо".

Каква е руската версия?

Руската версия гласи, че сирийски самолет в действителност е бомбардирал Хан Шейкум и е улучил газохранилище, собственост на бунтовниците. Според Унал това не е възможно. Въпреки че се подозира, че някои групи  имат хлорен газ и други отровни бойни газове, "да произведеш и най-вече да съхраняваш зарин", един нервно-паралитичен газ, който е много неустойчив, се изискват компетентности, каквито бунтовниците нямат. Нужни са много пари и специални хранилища. Възможно ли е никой, нито сателитите, нито разузнаването да не са разбрали? И защо досега не са използвали това оръжие, а само са съхранявали газа?"

В същото време, Маурицио Симончели, зам.-председател на Института по международни отношения констатира, че за съжаление не разполагаме с необорими доказателства: "Не искам да оневинявам един кървав режим, но трябва да се провери на място".

Знаели ли са руснаците за химическата атака?

Американските медии повдигат въпроса за "съучастничеството" от страна на руснаците за атаката в Идлиб. Базата Шайрат се използва и от руски военни. Ако, както казва Пентагонът, оттам е тръгнал сирийския самолет, който е пуснал газа, възможно ли е Москва да не знае, че Дамаск има химически оръжия? Американският държавен секрета Рекс Тилърсън припомни, че Обама не нареди военна намеса през 2013 година заради обещанието на Дамаск, договорено с руснаците, да унищожи всички химически оръжия. "Или Русия е съучастник или е по-един некомпетентен начин е изпълнила своята част от договорката"- каза Тилърсън.

И още един по-деликатен въпрос: знаели ли са руснаците, че режимът има намерение да използва химическо оръжие? Пет часа след като газът се вдига от Хан Шейкун, неидентифициран самолет бомбардира болницата, в която се лекуват жертвите. Според американското разузнаване, малко преди това руски дрон е летял над болницата, но такива прелитания са рутинни и това не е доказателство, че руснаците са били информирани.

Oще: американските удари  башар ал асад  гута  зарин  знаели ли са руснаците за химическите оръжия  идлиб  обама  рекс тилерсон  русия  сащ  сирия  химическата атака 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

46 TheRock | 12.04.201719:58

thaddeus | 12.04.201708:58
С добре отворените си очи вида един контейнер с такава маркировка, а не видя другите които са пак с бяла маркировка и не се вижда от какво са.
Ако руснаците са нарушили правилата си да маркират конвенционален боеприпас с бяла маркировка, с която трябва да маркират контейнери с БОВ то значи че в руската армия цари пълен хаос в логистиката.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

45 Mako | 12.04.201709:51

TheRock | 12.04.201701:14

Колко сте жалки, дори руснаците не са толкова жалко колкото вие- техните роби!
================================

Жалки, жалки, ама ти така и не успяваш да покажеш снимки на остатъци от контейнери, използвани при химическата атака....кой скри тези неща, Чакълчо? Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.10.2010, 16:10

44 thaddeus | 12.04.201708:58

Оварям очите и гледам: https://a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fpp.userapi.com%2Fc638031%2Fv638031906%2F35dfc%2F-RnWc6Vgqu8.jpg&key=qWcGr56oXy1X6AIeU6xcTg&w=800&h=503

БКФ с бяла маркировка пък пак е АО-2.5ТГ Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

43 TheRock | 12.04.201701:14

Снимките са от руски СМИ и са само публикувани на този сайт от руснаци, които разбират за какво става дума.
Изписа доста дълги постове за да кажеш НИЩО.
Колко сте жалки, дори руснаците не са толкова жалко колкото вие- техните роби!
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

42 Conspirator | 11.04.201722:48

И малко допълнително разяснение.Единствената снимка,в която видях бели букви на контейнерите е от livejournal.com.
Не може да им се довери човек по никакъв начин.Първо сайтът е със седалище в Ню Йорк и второ-собственик на ''руския''клон е един милиардер и бизнесмен с фамилия Мамут,имащ и израелски паспорт в джоба си.Освен руския.
Напълно е възможно да си е фотомонтаж,защото контейнерите с белите букви са най-в дъното на снимката и са нечетливи.Снимката може да е истинска,но не е датирана.Може да е от 2014/15 или 16 година.
В удареното летище наистина е имало складове за БОВ и са държани там дълги години като сдържащ елемент срещу Израел.МОСАД познава всяка тревичка на това летище.
Това,което се знае със сигурност е,че разследващ независим международен екип от специалисти не може да стъпи в Хан Шейхун.Храбрите борци срещу режима на Асад имат навика да трепят европейци/и не само/ по най-различни начини.
Тези,които са осъществили избиването на цивилни хора с бойно отровно вещество са били напълно наясно,че международен разследващ екип може да стъпи там само насън.
И друго е ясно.Турция и респективно САЩ имали твърди доказателства,но...били секретни.Секретни и задължително от неназован източник.
Аз също имам непоклатимо доказателство,че БОВ е употребено от извънземни с три чифта ръце и пет крака,но е секретно и разбира се от неназован източник.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

41 Conspirator | 11.04.201722:13

Правилно,Роки.Има и такива с бели букви.Също така е широко известни,че до 2014 година Сирия притежава 1600 тона бойни отровни вещества,които в последствие са унищожени.Правилно е,също така,че в удареното летище е имало складове за бойни отровни вещества.
Но това,което се вижда на снимките,Роки,са ''калъфките'',опаковката на дву-компонентния газ зарин,след утилизирането им.Просто са ги захвърлили и оставили на ОТКРИТО.
Само не ми казвай,че коварния,кървав режим на Асад си държи тайните запаси от зарин на къра и лятото/в Близкия изток/,контейнерите се нагряват до 70-80 градуса.
Не казвай също,че взрив ги е изхвърлил от тайните подземни хранилища,защото няма една драскотина по тях,а си стоят натрупани една върху друга.
И последно.Ако се снимаш с презерватив,това не означава непременно,че си мъж.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

40 Harry | 11.04.201722:12

"Операция под фалшив флаг е операция, провеждана чрез имитиране на извършител, от правителство, корпорация или други организации, имаща за цел да изглежда, че е дело на някаква организация, етническа или религиозна група или чужда държава. Актьорите на операцията действат "под фалшив флаг", което естествено се съпровожда от кампании за дезинформация, за да прикрият истинските автори. Операциите под фалшив флаг целят да прикрият идентичността и целите на извършителите.

Името произлиза от военното понятие „вдигане на фалшиви цветове“ при корабоплаването, т.е. на знаме на страна, която не е извършител. Операции под фалшив флаг се извършват предимно от военни или тайните сужби, но не са ограничени само по време на война и мерките срещу партизани, а са използвани и в мирно време, например в италианската стратегия на напрежението.


Известните до сега операции под фалшив флаг са имали за цел да разрушат имиджа на политически организации, чрез инсцениране на терористични актове, както и да фабрикуват основания за започване на война.

Планирането на тези акции включва оптимална възможност за отричане на съпричастност, от страна на държавата или тайните служби. Тази концепция се разработва през 1950-те години от ЦРУ, под названието "Plausible Deniability". "

Copyright:www.aliceswonderland.eu

Така стоят нещата, доста отдавна.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

39 Harry | 11.04.201722:05

"Уволнените от Доналд Тръмп съветник по националната сигурност и бивш шеф на военното разузнаване са скептични за химическата атака в Сирия на Башар Асад. Бившия съветник на Рейгън д-р Пол Крейг Робъртс, който също не може да бъде заподозрян в симпатии към Асад или Русия е категоричен, че има изфабрикуана причина за удар."

"Този удар би бил, би могъл да бъде оправдан, или по-скоро разбран и оправдан , ако имаше доказателство за престъплението на сирийския режим. Но има само съмнения. Редица фактори и субекти твърдят, че това не е истина. Не е доказана тази химическа атака. Второ-Русия е в Сирия, защото е поканена от легитимно избрания режим на страната. А американският удар е без санкция на ООН и без покана на сирийския режим."
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

38 TheRock | 11.04.201720:47

Виждам че гледаш избирателно и си видял само контейнерите с черна маркировка.
Съгласно руските стандарти, контейнерите с БОВ имат бяла маркировка.
Сред контейнерите чсно се виждат такива с бяла маркировкао, ознаяаваща че там е имало химически боеприпаси.
Идете на очен лекар.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 19.10.2010, 16:10

37 thaddeus | 11.04.201713:22

@TheRock, снимката която сте предоставили в поста си, ясно се виждат блокове БКФ на които има обозначения. Държа да Ви разясня какво означават тези обозначения. БКФ (блоков контейнерных для фронтовой авиации) АО 2.5РТ - ТГ-40 означава отсколъчни авиобомби калибър 2.5 кг. с вторичен вривен материал Тротил-Хексоген 40, за използване в контейнер КМГУ.
Опитвам се да видя така бленуваните от Вас руски химически оръжия съхранявани в БКФ П, но за съжаление такива не виждам.
   

оценка

+1 -1

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.