Бабата "убиец" от Алабама | webcafe.bg
Webcafe

Бабата "убиец" от Алабама

Webcafe, Кейт Бриклет, Daily beast
08.09.2016, 13:45 (обновена 10.09.2016, 10:32)
Убийство

Снимка: © Getty images

Разчлененият труп е намерен от съседско куче. Доведеният син е в затвора, но дали майка му е помогнала?

79-годишна жена, считана за „инвалид" е обвинена в убийството и разчленяването на мъжа си през 2014 година. Каролин Худ е от Алабама, САЩ и е арестувана във вторник в старческия дом, където в момента живее.

Съдебните заседатели я обвиняват, че е помогнала и улеснила предумишленото убийство на последния й съпруг - 87-годишния Кенет Худ.

Другият основен обвиняем е синът й, 57-годишният Уилиям Алвин Минтън, арестуван почти веднага след убийството през ноември 2014 година. Минтън е бил в затвора за насилие над деца и содомия. Делото му ще бъде гледано в съда през декември.

Възрастната Каролин Худ бе транспортирана до затвора Балдуин Конти във вторник и е прекарала нощта там.

„Честно казано ми е трудно да повярвам, че 79-годишна жена е обвинена в съучастие в предумишлено убийство, случило се преди две години" - твърди адвокатът на дамата Джеремия Джилс.

Според него, прокурорът обвинява клиентката му, тъй като не може да докаже, че Минтън, фактическият извършител, е имал материална изгода от убийството. При отсъствие на подобен фактор, не може да бъде искано смъртно наказание.

Каролин Худ е единственият човек, който се е облагодетелствал от смъртта на съпруга си. Тя обаче, според адвоката й, е абсолютно неспособна да се грижи за себе си. Той се съмнява и че тя разбира напълно, че е обвинена в убийство.

Защитникът ще иска клиентката му да бъде освидетелствана. Но обвинението твърди, че Худ е замесена в смъртта на съпруга си, пенсиониран надзирател в затвора.

„Само защото ти не си човекът, който е държал оръжието, не означава, че не си имал активна роля в убийството. Тя е съучастник на убиеца." - това е убеждението на прокурор Тара Ратц, както и на съдебните заседатели.

Според обвинението, независимо от пола или възрастта, щом си извършил такова ужасно престъпление, трябва да бъдеше наказан.

Вдовицата излезе от затвора още на следващия ден, пуснаха я под гаранция от 100 хиляди долара, но ще остане под домашен арест в старческия дом.

В съда Каролин пледира, че е невинна. Тя беше доведена на инвалидна количка. Прокурорът увери, че няма да иска смъртно наказание за възрастната жена заради нейната възраст и разклатеното й здраве.


Следващото заседание на съда срещу Худ е насочено за декември. Дотогава жената ще остане под домашен арест в старческия дом.

Кучето, което откри трупа

Убийството на Кенет Худ се разкри благодарение на кучето Руфус, което на 9 ноември 2014 година открива отрязаните ръка и крак на убития мъж. Животното, кръстоска между родезийски риджбек и немска овчарка е на шефа на местната радиостанция, Кларк Стюърт.

„То често домъква риби и всякакви неща и си мислех, че е намерило мъртво животно или нещо подобно" - обяснява Стюърт.

Кучето донесло крайника в цветната леха под кухненския прозорец. Първо го видяла домакинята и мъжът отишъл да го изхвърли. Но щом се навел да го вземе, видял, че има пръсти и пръстен.

Няколко дни по-късно песът носи и отрязан крак в двора на стопаните си. Според властите животното е намерило частите от тялото в близката река.

Полицията претърсва района и открива отрязаната глава и други останки в околността, както и човешки торс.

Каролин Худ и Кенет Худ

Доведеният син на Кенет Худ, Милтън е арестуван на 11 ноември 2014 година. Полицията намира пейсмейкър в торса и открива, че е принадлежал на Худ.

Гаранцията на Милтън е на стойност 1 милион долара. На 6 септември той убива доведения си баща след като го удря по главата с 30 сантиметрова щанга в семейната им вила.

След това с помощта на електрически трион разрязва тялото на парчета и ги хвърля 10 километра по-надолу от къщата.

Милтън казва в полицията, че Худ „винаги е искал да бъде погребан в морето" и затова той е хвърлил крайниците му в близката река.

Според прокуратурата, причината за убийството е била караница за пари. Худ често е давал пари назаем на децата на съпругата си Каролин, както и на други роднини.

Според наблюдаващия прокурор той реално е издържал цялата фамилия. „И едно от тези деца, на което Худ разрешава да живее в дома му, доведеният син, който току-що е излязъл от затвора, го удря много пъти с дръжката на щангата. Това наистина е ужасно" - заявява Хели Диксън.

По времето на убийството Минтън взима под наем машина за чистене на килими, купува триона и използва кредитната карта на Худ, за да се подстриже и да си боядиса косата.

Неблагодарният доведен син освен това купува и нов матрак с картата на пастрока си, за да смени окървавеното легло от къщата.

Касовите бележки от покупките са намерени в колата, която Милтън е карал.

Каролин Худ се е намирала в къщата по време на убийството на съпруга й. Тя веднага е разпитана от полицията, но тогава не й е повдигнато обвинение. Разследващите я описват като „инвалид".

Но въпреки разклатеното й здраве възрастната жена продължава да защитава децата си и полицията счита, че не е искрена в показанията си.

Кенет и Каролин Худ са били женени в продължение на 27 години, но връзката им ту е вървяла, ту не. Основното нещо, за което са се карали са парите за децата, които все не могат да се оправят.

Минтън убил пастрока си, за да защити майка си

В съда адвоката на Минтън, Джим Суит обяснява, че клиентът му не е извършил убийство, а се е опитвал да защити майка си. „Това, че си убил някой не значи, че си го убил умишлено. Не всяка смърт е убийство. Както в този случай" - заявява защитникът.

Минтън, който често е бил в затвора след 1980 година, живее със семейство Худ от март 2013 година. Тогава излежава 20-годишната си присъда за насилие над дете и за склоняване към нерегламентирани сексуални отношения. Жертвата му е била 14-годишно момиченце.

Но и доведеният баща не е бил чиста вода ненапита. Кенет Худ е имал прояви на домашно насилие и е бил арестуван през март 2014 година за побой над доведената си внучка. Обвинението срещу Худ отпада след като внучката не се явява в съда.

Според местния помощник-шериф Антъни Лоуъри, смъртта на Кенет Худ е свързана с домашно насилие в семейството. „Когато има случаи на неразкрити убийства, често става дума за член на семейството и този случай го потвърждава".

След като останките на Худ са идентифицирани, един от съседите казва на местна медия, че мъжът не е бил щастлив със семейството на жена си. „Те непрекъснато искаха пари от него, сумите стигаха до 50 хиляди долара за колеж" - разказва Джоди Морган.

Семейната къща на Худ продължава да се продава, тя е оценена на 140 хиляди долара, но все още никой не иска да я купи.

Oще: алабама  баба убиец  жена уби съпруга си  каролин худ  кенет худ  което откри трупа  кучето  немска овчарка  неразкрити убийства  прокуратура  разчленен труп  съдебни заседатели  убийство  уилиям милтън 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.