Коледни подаръци извън клишето | webcafe.bg
Webcafe

Коледни подаръци извън клишето

големият лебовскиГолемият Лебовски
25.12.2015, 11:11 (обновена 29.12.2015, 17:39)
Коледа, Коледни подаръци

Снимка: © Getty Images

Нека не редуцираме тази традиция до скучна шопинг операция, лишена от въображение. Ако все още не сте раздали коледните подаръци, то ето няколко идеи:

Посрещнахме Коледа, сега нека видим кой какво е получил.

Планирането и купуването на подаръци за близки и колеги може да бъде банален коледен рефлекс, стерилен продукт на сезонна автоматизация, изсмукваща всякакво забавление от празничното преживяване.

Колкото повече оферти, промоции, намаления, „само сега" и „само при нас" насищат съзнанието, толкова повече изборът сякаш се смалява като снежен човек в смъртоносната прегръдка на първото по-силно слънце.

Резултатът от това обикновено са кутии и торбички със съдържание, което се чудим как да върнем или в кой шкаф да скрием.

Ето защо ракурсът към ритуала с подаръците трябва да е по-атрактивен, отколкото корпоративен и да ангажира креативното мислене.

Нека не редуцираме тази традиция до скучна шопинг операция, лишена от въображение. Ако все още не сте раздали коледните подаръци, то ето няколко идеи:

Индивидуалният подход и обходните пътеки при планирането на подаръци са гаранция за различна Коледа. По традиция подаръците идват в кутия, опакована с цветна хартия, но ние ви предлагаме  няколко предложения „извън кутията".

Автентичен и личен handmade: направи подарък с ръцете си

Индивидуалният почерк на подаръка собствено производство може да има много по-голяма стойност от клишираната кафеварка, вратовръзка, парфюм, прахосмукачка или таблет. Дори и да не си най-сръчният човек под слънцето, ще превърнеш дефекта в ефект, несъвършенствата на твоето произведение могат да вдъхновят тонове семеен или фирмен хумор и да станат ресурс за забавни истории.

Вземи акварели, пастели, палитри, акрилни, темперни, маслени бои, глина или пластилин и се пробвай в областта на изобразителните и приложни изкуства. Изцапай се, забавлявай се. Твоят шедьовър ще бъде оценен.

Запиши песен или снимай видео за своите близки и колеги. Експериментирай със стилове и теми. Техниката никога не е била по-достъпна и е грехота да не се възползваш от огромните възможности, които прогресът дава, за да забавляваш хората на сърцето ти с продуктите на твоето въображение.

Запиши касетка с хитове

Прогресът на техниката не е всичко. Понякога трябва да се върнем в миналото, за да отпразнуваме бъдещето. Това е алтернативно и аналогово предложение за подарък в дигиталната ера. Намери някой стар касетофон с радио, няколко вехти, забравени касетки и използвай тази праисторическа машина на времето, за да запишеш албум с хитове. Самият процес ще бъде страхотно развлечение, а реакцията - особено на деца, които не знаят какво е това касетка - ще си струва.

Време е за дрон

И отново скок във времето. След 5-10 години дроновете може би ще са стандартен и банален коледен избор, какъвто е днес таблетът, но сега все още са нещо ново, свежо и вълнуващо. Дронът е ултимативната коледна играчка с огромен потенциал да превърне празника в зрелище. Дрон за теб или за любимите хора. Снимай от въздуха коледната атмосфера, фойерверките, покривите, светлините и създай своята уникална празнична визия.

Подари природа

Пясък, почва, сняг, листа, дъждовна вода, треви, цветя, клони, кестени, плодове, семена, камъни... Избягай от пластмасовата мол-реалност на корпоративната Коледа и поднеси парчета от Гея на хората, които осмислят твоето пребиваване в нейните предели. Направи творчески ансамбъл от природни елементи, аранжирай естествените материали в авангарден и индивидуален подарък. Земните съкровища са напоени с очарование, древна мъдрост и научна красота и заслужават да заемат централно място в този ключов и интересен период от живота на всички.

Винтидж фетиши

Отхапи си от времето, за да обиколиш антикварните магазинчета и секънд хенд местенцата от малките улички. Превърни го в лов на съкровища. Ще се върнеш с неща много по-интересни от баналния избор в повечето конвенционални магазини. Подари духът на отминали епохи, забравени стилове, алтернативни материи и предмети, създай комфортна ретро атмосфера на Коледа.

Назад към корените на човечеството

Един от най-великолепните подаръци извън клишето за всеки е незабравимо и уникално пътешествие по спиралата на ДНК. Подари на себе си и своите близки удобен ДНК-тест, който ще ви отведе на приключение през клоните на семейното дърво до самите корени на произхода. Ще разберете точния си етнически микс, местата през които са минали вашите предшественици. По пътя назад във вековете ще бъде пълно с изненади. Бъдете откриватели на себе си. ДНК-пътешествието се предлага с подробно описание от сайтове като dna.ancestry.com

Настолни игри

Превърни празника в емоционална, интелектуално ангажираща и свирепо забавна игра. В момента малко настолни развлечения за по-забавни от Cards Against Humanity - мисловна стимулация и креативно упражнение за гъделичкане на смешната кост в тялото на всеки.

Постъпи колекционерски: по една бутилка Jack Daniel's от всеки вид за бунтарите, които познаваш

Това е Коледа. Това е Джак. Има ли нужда от допълнителни обяснения? Така си и помислихме.

Oще: handmade  jack daniels  аудио  аудиокасета  големият лебовски  джак даниелс  дрон  касета  коледа  коледен дрон  коледни подаръци  подарък  подаръци  празници  рождество христово 


Още от XMAS Cafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.